vineri, 17 februarie 2012

STOP! Fara masca

In postarea de azi voi scrie cateva sfaturi pentru a avea un make-up perfect fara acel efect de MASCA.
In ziua de azi 5/10 fete nu stiu sa isi aplice make-up-ul fara a rezulta un efect de masca...ba prin gresirea nuantei de fond de ten, ba prin ''uitarea accidentala'' de a folosii putin blush si nu o tona...
Iata etapele pe crae trebuie sa le parcurgi pentru un make-up perfect:
  • Inainte de a te farda spalate pe fata cu sapun(recomand: Dove deoarece contine 1/4 crema hidratanta si nu usuca pielea ca ale sapunuri) sau demacheaza-te cu un demachiand delicat potrivit tipului tau de ten(recomand: Apă demachiantă pentru ten și ochi de la Yves Rocher deoarece nu necesita clatire si se adapteaza tipului de den).
  • Nu aplica machiajul fara sa iti fixezi o baza! Baza de machiaj este foarte importanta. In primul rand machiajul se fixeaza mai bine si in al 2-lea rand tenul este hidratat deoarece baza de machiaj nu permite fondului de ten sau produselor de make-up sa-l usuce(recomand : Baza de machiaj Sephora Smoothing Primer). De asemenea poti folosii ca baza de machiaj si o crema puternic hidratanta care intra relede in piele.
  • Aplicarea fondului de ten.Ehh aici sunt cateva de spus:
  1.  Incepem prin alegerea texturii fluid sau solid. In general cele solide se recomanda tenului gras iar cele fluide tenului mixt,normal si uscat.
  2.   Dupa alegerea texturii urmeaza alegerea nuantei.Niciodata nu se alege fondul de ten dupa nuanta pielii de pe mana.,deoarece pielea de pe mana este mult mai deschisa decat cea a fetei. Cel mai bine este sa testati fondul de ten chiar pe fata intr-un colt(de preferabil spre gat)...astfel incat nuanta sa fie in proportie de 96% asemanatoare. (recomand : Fond de ten de la Sephora)
  3. Inainte de aplicarea fondului de ten pe fata,recomand ca recipientul sa fie tinut intre palme circa 30 sec. pentru ca fonul de ten sa se incalzeasa si sa se intinda mult mai usor si fara urme.
  4. Aplicarea fondului de ten. Eu in general aplic fondul de ten intre palme iar dupa aceea il intind pe fata ca pe o crema deoarece atunci il po intinde mult mai bine si pot controla cantitatea de fond de ten care imi trebuie.
                                 ! Atentie nu uita de gat si decolteu!


  •  Dupa aplicarea fondului de ten urmeaza micile trucuri pentru un ten perfect:corectoare,anticearcane,iluminatoare...toate aceste trucuri ne fac tenul Fresh si  curat.Bun..folosim ce folosim dar nu in Exces! Un cos nu se vindeca sub o plapumioara de concealer. ( iluminator recomand: Iluminator by Sephora iar ca concealer  recomand: ''Boi-ing'' tot de la Sephora ) .
Acestea nu numai ca, confera un efect de ''ten perfect'' dar nici nu incarca tenul astfel incat sa aiba un efect de masca,dar au si un efect antiseptic pentru remedierea problemelor(cum ar fii cosuri sau viitoare impuritati).

  •  !SPECIAL! Persoanele care au probleme cu porii dilatati pot aplica peste fond de ten aceasta crema de la Sephora care reduce vizibil porii dilatati.
Se poate aplica si inainte de aplicara fondului de ten.Are un efect de ''kit'''ca sa ii spun asa asupra porilor dilatai. Intra in intriorul micilor''gauri'' si le umple in profunzime iar pe parcursul zilei le inchide pentru a prevenii dilatarea extrema a porilor tai





  • Dupa aplicarea fondului de ten si a ''corectoarelor'' este timpul pentru pudra. De asemenea putra trebuie aleasa dupa mai mult categorii:
  1. Dupa textura:pudra compacta sau libera. Putra compacta este cel mai des utilizata de femei dar si cea mai recomandata de specialisti(recomand Pudra compacta de la Sephora). Pudra libera,este acea pudra care pare a fii niste pulbere intr-o sticluta.Aceea este recomandata de Make-up artisti deoarece prin simplul fapt ca este ''libera'' iti da ocazia de a o amesteca si cu alte nuante pentru a obtine un efect superb.(recomand Pudra de la Urban Decay)
  2. Ca si la fondul de ten, pudra trebuie aleasa in functie de nuanta tenului. Daca inca nu ai gasit nuanta potrivita,poti incerca o pudra care se adapteaza la toate tipurile de ten.
  3. Nu aplica pudra cu un buretel deoarece aplicarea pudrei cu buretelul(ma refer la pudra compacta ) este echivalentul a 8-10 straturi de pudra aplicata cu o pensula speciala,ceea ce duce instant la efectul de Masca,asa ca recomand aplicarea pudrei cu pensule speciale.Atingeti cu varful pensulelor pudra,inlatura excesul prin lovirea delicata de degete a pensulei.(ca pensule le recomand pe cele de la Mac).
  • Sa nu uitam de sprancene.Acestea trebuie si ele tratate ca atare. Nu uita dupa ce ai aplicat pudra sa le cureti cu o perie speciala. Pentru corectatul sprancenelor,avem 2 solutii: creion de sprancene sau un fard de sprancene. In general nu recomand creionul,dar fiecare dupa preferinte.(recomand Fard de sprancene de la Sephora)
  • !SPECIAL! Daca doriti ca sprancenela sa aiba un efect de Push-up adica sa para mai ridicate puteti alege acest creion de contur al sprancenelor de la Sephora,datorita culorii albe cu pigmenti rozalii  confera luminozitate si un aspect de spranceana ridicata.



  • Ochii sunt cheia machiajului. Acum fiecare dupa preferinte. Cine vrea un machiaj strident ii recomand sa foloseasca  Trusa de farduri Sephora.De asemenea aceasta trusa este recomandata si persoanelor care doresc un machiaj mai natural deoarece contine si nuante calde. 
Trusa contine:96 culori mate,sidefate si metalice.
                     84 lip glos mate ,sidefate.
                       2 blush,
                       2 pudre bronzante ,
                       2 creioane de ochi (negru/maro) ,
                       1 rimel,
                       6 eye-liners cremoase
                        pensule si o oglida mareee♥♥
La machiaj nu ma bag sa dau foare multe sfaturi.Aici ,totul tine de imaginatie si bun gust.



  • Rimelul este una dintre problemele unei fete:). Rimel rezistent la apa,normal,cu efect de gene false,cu efect de alungire,cu efect de volum,maro,negru,transparent...Totul tine de ce aspect doriti sa adoptati:). Daca vrei un look de liceu recomand un rimel negru normal cu efect de volum sau gene false.Pentru o intalnire un rimel rezistent la apa(nus tii niciodata daca va ploua/ninge) cu efect de alungire si gene false. Pentru un look natural un rimel normal maro sau chiar transparent. Totl tine de interpretarea voastra.(recomand: Rimel cu efect de gene false(normal,negru) de la Sephora)
  • Creion de ochi. Nu alege un creion de ochi rezistent la apa daca nu ai nevoie. Acesta iti poate ataca pielea in timp.Foloseste un creion normal si nu uita ca poti opta si pentru creioanele colorate,iti confera un look fresh si crazzy.(recomand Creion negru dramatic de la Sephora si Creioane colorate de la Ada(le puteti gasii la magazinele de la metrou,chai daca acele magazine nu au o reputatie buna,aceste creioane sunt ok) culori intense )
  • Eyeliner.Inainte de a cumpara un tus de ochi, testeaza in primul rand varful aplicatorului. Este foarte important sa fie solid, pentru ca astfel iti va fi mai usor sa iti controlezi tremuratul mainii atunci cand te machiezi.(recomand: Tusul carioca de la Avon).Ca si fonsul de ten si pudra,tusul are mai multe texturi.
    - textura lichida - este cea mai des intalnita si cea mai dificil de aplicat. Recipientul acestui tip de tus este o sticluta mica, iar aplicarea se face fie cu ajutorul unei pensule lungi, fie cu o pensula de tip carioca;
    - baza de pudra - mai putin intalnita in Romania, aceasta textura se aplica folosind un creion din lemn;
    - textura din ceara - aceste tipuri de eye-linere sunt creioane cu varfuri cerate care inlesnesc aplicarea tusului;
  • Rujul: Poate nu o singura data ti s-a intamplat sa faci o alegere gresita in ceea ce priveste textura sau nuanta rujului.La fel ca alte produse de make-up rujul are mai multe texturi.
  1. Rujurile mate: sunt mult mai stabile decat alte rujuri datorita formulei sale bazate pe uleiuri uscate.Proprietatea de baza este ca dau buzelor un efect mat, cu un contur perfect.(recomand Rujul mat Max Factor, tip carioca)
  2. Rujurile lucioase: se mentin pe buze mai putin decat cele mate, dar au o putere de acoperire mai mare, gratie texturii moi care se intinde cu usurinta.
  3. Glosurile: pot fi transparente sau colorate. Desi nu are o acoperie mare si nu se mentine mult timp pe buze, glosurile au avantajul de a hidrata si de conferi stralucire.
  4. Rujurile hidratante: au in componenta lor ingrediente speciale pentru a hrani buzele. Sunt recomandate cu precadere in sezonul rece.
  5. Rujurile sidefate: acest tip de rujuri ofera stralucire si reflexii uimitoare si sunt potrivite pentru un machiaj de seara pentru ca scot puternic in evidenta buzele. Sunt potrivite pentru persoanele cu buze subtiri pentru ca dau impresia de volum.
  •  Iar la sfarstit pentru a-ti fixa machiajul pentru o perioada mai lunga de timp,poti sa-ti umezesti mainile cu apa rece iar apoi sa-ti tamponezi fata sau sa folosesti un fixativ special pentru machiaj.(recomand Spray de fixare a machiajului de la Elf)
   
       




  Asta este tot. Daca urmezi sfaturile din aceasta postare,sunt sigura ca machiajul tau nu v-a avea un efect de masca.

                                                         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu