vineri, 10 februarie 2012

Totul despre problemele unghiilor



Dupa noile statistici  4/10 fete isi rod unghiile si 7/10 au probleme cu exfolierea,ingalbenirea si fragilitatea unghiilor. In concluzie aproximativ toate fetele au problemele cu unghiile. In postarea de azi am sa va arat ce sa faceti in toate toate situatiile acestea. 
  • Rosul unghiilor
Cauze:
Factorul cel mai important care cauzeaza acest lucru este - ce altceva? - stresul. Uneori, acest obicei isi are radacinile undeva demult, in copilarie. Alteori, se dezvolta in adolescenta sau chiar la maturitate, pe fundalul unor probleme de ordin emotional: un examen dificil si important, de care depinde viitorul tau, stresul de la serviciu, sau chiar problemele familiale.

Remedii: 
Una dintre cele mai simple solutii ar fi lacul incolor si amar. Bineinteles ca nu se pune problema sa folosesti oja in nuante aprinse. Acest lucru n-ar face altceva decat sa atraga atentia asupra manichiurii tale... sau, ca sa spunem adevarul, asupra lipsei acesteia. 

  • Exfolierea unghiilor
Cauze:
Unghiile exfoliate - sau, în termeni medicali, onicoschizia - reprezintă o problemă estetică, şi nu una de sănătate aşa cum am putea crede. Unghiile care se "desfac" în straturi, sunt subţiri, moi şi se rup uşor nu sunt o urmare a lipsei de vitamine şi minerale ci un efect al stilului de viaţă.Cel mai important factor care contribuie la exfolierea unghiilor este apa. Când speli vasele, faci baie, sau îţi speli mâinile, unghiile se udă, apoi se usucă în mod repetat, ceea ce le usucă şi le slăbeşte.

Remedii:
  1.  Evită udarea şi uscarea repetată a unghiilor. De exemplu, poţi să porţi mănuşi de cauciuc atunci când speli vasele sau când faci alte treburi gospodăreşti. 
  2.  Atunci când nu ai încotro şi trebuie să bagi mâna în apă, de exemplu când te speli pe mâini, ai grijă să-ţi dai imediat cu o cremă puternic hidratantă. Caută una care intră repede în piele şi ţine-o la îndemână tot timpul. Nu uita să-ţi dai cu cremă pe unghii şi în jurul lor.
  3.  Alege duşul rapid în locul unei băi lungi. Nu numai unghiile au de suferit în urma unei băi lungi şi fierbinti, ci şi pielea care, de asemenea, se usucă.
  4. Nu-ţi mai folosi unghiile ca unelte. Încearcă să-ţi foloseşti buricele degetelor în loc de unghii, de câte ori e posibil şi caută alte unelte pe care să le foloseşti când ai nevoie de ceva ascuţit. Imaginează-ţi tot timpul că ai unghiile abia date cu lac.
  5. Nu încerca să-ţi cojeşti oja de pe unghii.
  6. Nu folosi instrumente din metal pentru a-ţi împinge sau tăia cuticulele. Contactul cu metalul crează mici zgârieturi pe suprafaţa unghiei şi îndepărtează stratul protector de deasupra.
  7.  Când îţi pileşti unghiile, fă mişcări în aceeaşi direcţie. Dacă pilesti înainte şi înapoi se vor exfolia mai repede.
  8. Oja protejează suprafaţa unghiei, aşa că poţi să-ţi aplici cât mai multe straturi. Pe de altă parte, acetona trebuie folosită cât mai rar pentru că usuca unghia şi o face mai fragilă.
  9.  Dacă unghiile s-au exfoliat deja, repară-le cu un lac incolor sau cu un lac special pentru unghii exfoliate .
Iti recomand Lichid pentru prevenirea exfolierii si craparii unghiilor de la Avon.


.

  • Ingalbenirea unghiilor

Cauze:
Culoarea naturala a unor unghii sanatoase este roz pal. Orice schimbare de culoare ar putea fi semnul unei probleme de sanatate sau a unei deficiente in ingrijirea cosmetica.
  1.  Fumatul.
    Fumatul excesiv poate duce la ingalbenirea varfului degetelor ca si a unghiilor. Tutunul si fumul pot pata pielea din jurul varfului degetului, de la galben la maroniu-galbui. Solutia in acest caz ar fi destul de simpla: renunta la fumat.
  2. Lacul de unghii/oja.
    Pentru femei, lacul de unghii (sau oja) este eva indispensabil. In ciuda incercarilor noastre de a face unghiile sa para mai frumoase, mai sanatoase si de a ascunde anumite defecte, folosirea indelungata a cosmeticelor pentru unghii poate avea efecte dezastruoase. Lacurile inchise la culoare pot pata unghia; asa ca sunt de preferat lacurile in culori deschise. In plus, este bine ca, ocazional, unghiile sa fie lasate curate, pentru a putea “respira”.
  3. Probleme medicale.
    De foarte multe ori, culoarea galbena pe unghii este cauzata de probleme medicale. Icterul este una dintre posibilele cauze, dar nu sunt excluse nici probleme ale plamanilor, deficiente de fier si zinc sau boli de rinichi. In acest caz este recomandat un consult medical specializat, mai ales daca apar si ale simptome, in afara de culoarea galbena pe unghii.
 Remedii:  
 Cel mai bun ''decolorant'' pentru unghii sunt lamaia si bicarbonatul. Amesteca 1 lingurita de bicarbonat cu suncul de la o jumatate de lamaine. ''Solutia'' obtinuta aplic-o pe unghii cu ajutorul unei pensule si las-o timp de 5-10(in functie de nuanta de ingalbenire) minute sa actioneze. Apoi spala-te cu apa calduta si freacati unghiile delicat cu o periuta veche de dinti. Repeta acest procedeu odata pe saptamana pentru a nu slabii rezistenta unghiilor.
  Recomand si  Lac de unghii Luminozitate şi netezire de la Yves Rocher. 



  • Unghii fragile
Cauze:
  1. Alimentatia nesanatoasa.
  2. Folosirea agresiva sau in exces a produselor pentru ingrijirea unghiilor.
  3. Folosirea unghiilor false/gelului/acrilului, deoarece toate presupun in primul rand pilirea unghiei tale naturale.
Remedii:
Pentru a-ti intarii unghiile poti practica acest ''remediU naturist'' care chiar are efect.
Ai nevoie de ulei de masline,sare si un bol in care sa iti incapa mainile. Pune in bol uleiul de masline si 2 linguri de sare,apoi imoaieti unghiile timp de 10-15 minute.
Iti mai recomand si acest  Intaritor pentru unghii 24K gold de la Avon.





                                                                            Sper ca postarea de azi sa te ajute si sa ai                                                                                                               unghii din ce in ce mai frumose♥.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu