luni, 6 februarie 2012

Cum sa scapi de punctele negre


Multe fete m-au intrebat „Cum pot sa scap de punctele negre?’’ asa ca m-am hotarat sa fac o postare cu cativa pasi care sper sa va ajute sa scapati de micii monstruleti.

In primul rand hai sa aflam cauzele: o ingrijire necorespunzatoare a tenului, transformarile aduse de adolescenta, abuzul de grasimi,  condimente, cafea si alcool - sunt cateva dintre cele mai frecvente cauze .

Acum sa vedem cativa pasi utili pentru a elimina intrusii:


1. Deschide porii

 Ca sa elimini mai usor punctele negre, trebuie sa incepi cu o baie de aburi, care sa inmoaie pielea si sa deschida porii. Prepara o infuzie din menta, salvie sau musetel si, timp de 10 minute, stai cu fata deasupra aburilor, cu capul acoperit cu un prosop.(Merge si cu pliculete de ceai daca nu aveti de unde sa faceti rost de planta)

2. Exfoliaza

 Odata porii deschisi, poti incepe scoaterea punctelor negre printr-o exfloiere eficienta, dar totodata delicata, care sa nu raneasca pielea. Foloseste fie o masca-peeling din magazine, care in momentul indepartarii elimina toate impuritatile, fie o masca naturala preparata acasa din 2 lingurite de malai si o lingura de ulei de masline. Amesteca totul si aplica prin masaj usor. Indeparteaza dupa cateva minute cu multa apa calduta.

3. Dezinfecteaza

 Dupa extragerea punctelor negre, aplica prin tamponari usoare o lotiune tonica astringenta, care sa stopeze excesul de sebum si sa stranga porii.



  Ce folosesc eu:


 Eu folosesc produsele de la  The Body Shop.
Si anume :
-O spuma de curatare intensa (32 lei)
-O crema exfolianta (36 lei)
-O masca calmanta (42 lei)
-O lotiune de noapte (40 lei)
Toate acestea contin ceai verde si au un efect calmant al pielii. 







Le puteti gasii aici plus inca cateva produse: http://www.thebodyshop.ro/produse/skin-care/tea-tree.htm


                            Sper sa va ajute si sa aveti un ten cat mai curat ♥




                                                                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu